Albanien på cykel - exparejser.dk
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Albanien på cykel

0
Price
Fra9.900 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2925

Pris

fra 9900 DKK
Længde 10 dage
Rejseperiod april - oktober
Sværhedsgrad
Hotell
Print Friendly, PDF & Email

I prisen indgår

 • 9 overnatninger iht programmet.
 • Helpension i 9 dage (9 x morgenmad, 8 x frokost, 9 x middag) iht. program.
 • Engelsk sprog tour guide.
 • Leje af cykler, herunder tilbehør iht. program.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tosproget chaufør.
Ønsker du mere information om turen?

Udfyld felterne ovenfor og tryk på Send-knappen, så kontakter vi dig.

Dato : apr - okt 2023
Albanien på cykel

Oplev det ukendte Albanien sammen med os!!

Deltag i en opdagelsesrejse, du sent vil glemme, vi cykler i Albanien. Sammen med vores lokale partner arrangerer vi flere ture til dette spændende land, som de fleste af os ved meget lidt om. Så sent som i 1992 blev Albanien åbnet for turister. Forud for dette var landet en fuldstændig lukket kommunistisk stat – noget der prægede landet i lang tid. Det siges at et besøg i Albanien er det nærmeste, vi kommer at rejse tilbage i tiden.

Nu er der imidlertid nye tider, og vi turister har nu mulighed for at opdage denne en næsten ukendt perle af et land.

Hurtige fakta

Vi flyver til Tirana, hovedstaden i Albanien. Her bor vi den første nat. Dag 2 rejser vi med bus til grænsen mellem Albanien og Makedonien, hvor cyklingen starter. Vi kører sydover i Albanien og vil opleve mange forskellige typer terræn og landskab, både bjergpas og lange hvide strande ved havet. Dette er virkelig en tur hvor vi oplever ekstremerne af natur og kultur i Albanien.

Kort om Albanien

Republikken Albanien er et middelhavsland på Balkanhalvøen i Sydøsteuropa. Det grænser op til Kosovo i nordøst, Montenegro i nordvest, Makedonien i øst, Grækenland i syd, Adriaterhavet mod vest og det joniske hav i sydvest. Placeringen giver således et godt tempereret middelhavsklima – med andre ord perfekt til en spændende cykelferie!

Vi har aldrig været mere overraskede end da vi besøgte Albanien for at se på mulighederne for at arrangere ture der til. Vi blev mødt med åbenhed, venlighed og et fantastisk landskab! Det gjorde heller ikke noget at lære et helt andet og meget lækkert køkken at kende – en glæde for ganen!

Kort om turen

Det område, hvor vi cykler, ligger i den sydlige del af landet og indeholder alt fra rullende landbrugslandskaber til høje bjerge og smukke uspolerede strande. Denne tur har virkelig alt! Du kan besøge steder opført på UNESCOs verdensarvsliste, fantastisk natur og få indblik i kulturer, der er mindre påvirket af omverdenen end noget andet. Denne variation afspejles også i overnatningerne, som omfatter både top hoteller og bjælkehytter. Her får du mulighed for at komme under huden på og opleve det albanske folks gæstfrihed.

Du kører på helt nye Giant MTB hardtail-cykler af højeste kvalitet. Et dedikeret lokalt team følger dig på hele turen med lokal engelsksproget guide samt assistance og bagage transport. De daglige etaper er på mellem 40-70 kilometer og op til 1600 højde meter. Dette er turen for dig, der kan lide at cykle, elsker god mad og vin, og leder efter nye oplevelser. Vil du køre på cykel, hvor ingen af ​​dine venner har været endnu, så er dette turen.

Tilbagemelding fra deltagere på tidligere ture: “Smukt land og landskab, mange vandfald og floder, god mad og venlige mennesker! Guidens service kendte ingen grænser. “og “Alt fungerede fremragende, det var en vidunderlig tur på alle måder. Armand er en super guide, og vi har lært meget om Albanien. Rart at være en international gruppe og ikke kun Skandinaver. Nice natur og gode hoteller. Delvis krævende cykling på grund af en stor stigning. Gode ​​hybridcykler, der ruller godt.

 
Turen i tal:
 • Gennemsnitlig etape pr. Dag: ca. 59 km
 • Total distance for hele tur: ca. 475 km
 • Gennemsnitlig cykeltid pr. Dag: ca. 5 timer
 • Længste etape på en dag: ca. 72 km
 • Antal højde meter total stigning: ca. 6000
 • Antal højde meter faldhøjde totalt: ca. 7200
Highlights
 • Det smukke , kuperede landskab
 • Den gode lokale mad.
 • Det lave prisniveau i landet
 • Albaniens spændende historie
 • Små pitoraske byer
 • De store oplevelser og rejseminder

Overnatning

Vi bor på de bedste overnatningssteder, der er tilgængelige undervejs. Indtil videre er landet ikke kommet ud over, at det kun er 4-stjernede hoteller i storbyerne samt 3-stjernet i de mindre. Vi vil også bo på mindre, familiedrevne overnatningssteder undervejs.

Dette er en enestående mulighed for at opleve et land, hvor “turistmål” endnu ikke er blevet helt overrendt. Vi lægger optil overnatning i dobbeltværelser. Enkeltværelser er tilgængelige, men kun på forespørgsel og mod et tillægsgebyr.

Hvem passer turen til?

Denne tur er velegnet til de fleste mennesker, der har lidt cykelerfaring. Du bør have erfaring med cykling flere dage i træk, selvom de enkelte etaper ikke er så lange, men for at få mest muligt ud af din rejse.

Cykler

Du kan vælge at køre på lette og gode hybridcykler fra Giant, med hydrauliske skivebremser og 30 gear eller nye hybrid elektriske cykler af unisex-model. Cykeltasker er inkluderet i prisen.
Cyklerne fås i størrelser X-Small, Small, Medium, Large og X-Large. Du vælger cykel type, størrelse og model (dame / herre) ved bestilling.

Øvrigt udstyr

Vi anbefaler at du bruger cykelsko. Du er velkommen til at medbringe dine egne pedaler! Det er selvfølgelig ok at cykle med andre sko også.

Medbring også din egen hjelm, handsker og cykeltøj, også til lidt koldere dage. Selv om det er varmt middelhavsklima, kan der forekomme regn. Det er godt at have en jakke / vest og løse ærmer og ben.
Cykelbukser med god polstring anbefales stærkt, da der vil være mange timer på cyklen.

Du vælger størrelse og type cykel, når du bestiller. Skulle du have yderligere ønsker, bedes du skrive dette i kommentarfeltet i registreringsformularen, og vi vil se, hvad vi kan gøre for at opfylde dette.

I prisen indgår

 • 9 overnatninger iht programmet.
 • Helpension i 9 dage (9 x morgenmad, 8 x frokost, 9 x middag) iht. program.
 • Engelsk sprog tour guide.
 • Leje af cykler, herunder tilbehør iht. program.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • Følgebil med tosproget chaufør.

I prisen indgår ikke

 • Fly t/r.
 • Transfer til/fra lufthavnen – Tirana.
 • Drikkevare til måltider.
 • Indgangskort til udstillinger og steder, du besøger undervejs.
 • Enkeltværelse supplement.
 • Frokost, eventuelt aftensmad på afrejsedagen
 • Personlig rejseforsikring (obligatorisk på vores rejser).
Program

Dag 1Ankomst til Tirana

Efter at vi er landet og ankom til Albaniens største by, Tirana, tager vi en rundtur for at udforske denne mytiske by.

Dag 2Qafe Thane - Pogradec (ca 40 km)

Vi kører bus til grænsen mellem Albanien og Makedonien, hvor tur for alvor starter. Her sætter vi os på cyklerne med retning mod nabo landet Makedonien, vi spiser frokost i byen Orhid. Byen er på UNESCOs verdensarvliste. Lake Orhid er omgivet af bjerge på alle sider – smukt! Så fortsætter vi langs kysten til Tushemisht, den anden grænseovergang mellem Albanien og Kroatien.

Dag 3Pogradec - Korçë (ca 51 km)

Dagen begynder med en klatring ud af dalen, hvor Lake Orhid ligger, vi kører op til plateauet ovenfor søen. Her kan vi se havet og begge nabo landene Makedonien og Kroatien. Dette høj plateau er omgivet af bjerge og er et smukt syn. Efter at have løsrevet os fra den storslåede udsigt fortsætter rejsen gennem et landskab af marker og landbrugsjord. Vejene er næsten uden trafik. Her er vi virkelig på landet. Efter en dag på cyklen er det herligt med en afslappende tur til det travle marked i Korçë om eftermiddagen.

Dag 4Korçë - Sotire (ca 72 km)

Vi begynder dagens etape med at forlade landbrugsområdet, hvor Korçë ligger, og cykle langs de smukke bjerge, der danner grænsen til Makedonien / Grækenland. Landskabet her består hovedsagelig af stenrige klippe- og stenformationer, med indslag af vilde blomster langs veje.

Foran os har vi nu mange toppe og dale undervejs på vores klatring mod hjertet af Grammoz Mountains. Vi fortsætter over Barmash Pass (1159 moh) og til den lille by Sotire, idyllisk beliggende i Gjirokastër-dalen. Frokost spiser vi i Erseka, ca. 45 km fra Korçë.

Dag 5Sotire - Benje (Permet) (cirka 52 km)

Vi klatrer ud fra Sotire-dalen og op til et græsklædt plateau omgivet af høje og vilde bjergtoppe. Vel op på plateauet ved floden Vjosa begynder man en spektakulær nedkørsel mod Leskovik. Herfra går turen ned, og vi følger bjergsiden højt over Benjefloden.

Efter frokost tager vi en kort tur til de lækre hot springs i slutningen af ​​Langarica Gorge for et bad.

Dag 6Benje - Girokastër / Gjirokastra (ca 72 km)

I dag fortsætter vi langs dalen mod Kelcyra – de hajlignende bjerge, der vogter indgangen til den næste kløft. Vi cykler mellem disse bjerge, hvor de forskellige dele af floden Drinos løber sammen. Vi er nu i endnu et ”hul”. Der åbner op til en bred slette med byen Gjirokastra øverst til højre. Gjirokastra hedder “byen med de 1000 trin”. Et besøg på slottet på toppen af ​​byen er et must.

Dag 7 Gjirokastër / Gjirokastra - Sarande (via Butrint), (cirka 70 km)

Sarande ligger på kysten af ​​Det Joniske Hav, fastklemt mellem de høje bjerge og havet. En fantastisk resort med en dejlig atmosfære. Lige i nærheden finder vi de gamle rester af Butrint. Butrint er en af ​​Albaniens vigtigste arkæologiske steder med rødder tilbage til det antikke Grækenland og Romerriget og er også et UNESCO verdensarvssted.

Dag 8Saranda - Himara / Himarë (ca 53 km)

Dagens etape er en rutsjebane tur. Vi starter, når solen har brænder natten tåge væk, klatrer fra Saranda og op til et stenplateau på den øverste side af byen. Så fortsætter vi over bakketop, vi runder hele tiden små bugter, mens vi har den utrolige udsigt over bjergene på højre side og havet til venstre. Mod slutningen ruller vi ned til den vidunderlige bugt hvor Himarë ligger.

Dag 9Himara / Himarë - Vlore (ca 65 km)

Dagens rute er så lige så vidunderlig som den er udfordrende. Vi cykler op til Llogara Pass, 1000 meter over det krystalblå hav. Her kommer vi til en nationalpark, hvor du kan finde sort fyr, den eurasiske odder og Kongeørn. Parken er utroligt smuk og er en oase med fredede skove.

Efter frokost cykler vi mere eller mindre helt ned til vores endelige destination Vlore / Vlorë.

Dette er en udfordrende dag på cyklen, og måske højdepunktet på turen – og helt sikkert en dag vil du huske i lang tid fremover

Dag 10Afrejse

Farvel for denne gang, til Tirana og afsted til lufthavnen.

Galleri
Pris & dato

Pris

Totalpris: 9900 DKK pr. person, delt dobbeltværelse.

Fly tilkommer. 

Minimum antal deltagere på denne tur er 10 pers / max antal er 20 pers. Prisen er ved mindst 10 personer pr. gruppe. Med mindre end 10 deltagere vil prisen være lidt højere eller turen annulleres.

NB! Fly er ikke inkluderet i prisen! Se mere information under overskriften ‘Fly og transfer’.

Dato

Vi har lagt op til følgende ture i 2023, opgive hvilken tur du ønsker at deltage i på registreringsformularen.

 • 07. – 16. april
 • 20. – 29. april
 • 01. – 10. maj
 • 11. – 20. maj
 • 23.mai – 01. juni
 • 03. – 12. juni
 • 24. juni – 03. juli
 • 01. – 10. juli
 • 26. august – 04. september
 • 02. – 11. september
 • 11. – 20. september
 • 19. – 28. september
 • 28. september – 07. oktober
 • 07. – 16. oktober
 • 16. – 25. oktober

Betaling

Første betaling på DKK 4.000 kr., – betales ved registrering. Faktura sendt via e-mail. Refunderes ikke ved afbestilling fra kunden.
Resterende betaling forfalder ca. en måned. Før afrejse. Faktura sendes via e-mail.

Tillæg før enkeltværelse

Enkeltværelse kun på forespørgsel. Enkelt værelse tillæg på 2.000 kr pr. person tilkommer. Tilgængeligheden af ​​enkeltværelser afhænger af antallet af registrerede og vil ikke blive lovet / givet før ca. en måned før afrejse.

Ekstra overnatninger

Ekstra overnatninger i Tirana før eller efter rejsen: Det er muligt at ankomme i Tirana før turen starter, eller muligvis tage flere dage der efter turen. Vi kan hvis nødvendigt hjælpe med booking værelser, prisen vil være fra 60 € for enkeltværelse / 70 € for dobbeltværelser.

Praktisk

Udstyr

 • Cykel bukser lang / kort.
 • Cykel undertrøjer.
 • Cykel Handsker.
 • Løs ‘cykelærmer og ben’.
 • Solbriller.
 • Windbreaker.
 • Cykelsko + fritidsko om aftenen.
 • Kamera (oplad venligst før afgang).
 • Hat.
 • Badetøj.
 • Førstehjælpskasse i rejsformat.
 • Helosansalve eller lignende ømme rumper
 • Tøj til om aftenen (afslappet).
 • Toiletartikler.
 • Pas.
 • Rejseforsikringskort.

All bagage pakkes i en sportstaske eller rygsæk, og der medbringes en mindre rygsæk til cykelture samt håndbagage på flyet.

Vejret

Albanien har et mildt middelhavsklima. 15. marts betragtes som den første forårsdage, og derefter stiger temperaturerne ret hurtigt mod gode sommertemperaturer. Cykelsæsonen her er normalt april, maj, juni, september og oktober.

Følgebil

Under rejsen har vi en følgebil til transport af bagage og hjælper med teknisk support, hvis det er nødvendigt.

Guider

Når vi vælger partnere, lægger vi stor vægt på guiderne. Vi ved, at de er omdrejningspunktet mellem dig som gæst og dine oplevelser undervejs. I Albanien har vi valgt en partner med håndplukkede guider, netop på grund af deres viden, erfaring og passion for det gode liv. De vil gøre alt, hvad de kan for at give dig en uforglemmelig oplevelse. De taler selvfølgelig også flere sprog. Turen har mindst to tour guides; en, der cykler og en, der kører følgebilen

Fly & transfer

Flybillet er ikke inkluderet i prisen, men vi hjælper gerne med at bestille billetten mod et gebyr på DKK 200, -. Kontakt os på info@exparejser.dk for at få anbefalede flyvninger efter den dato, du ønsker at cykle i Albanien.

Transfer lufthavn – Tirana (1-3 personer) fra 20 €. Ved 4-7 personer: fra 50 €. Dette er ikke inkluderet i prisen.
Du flyver enkelt til Tirana fra København via f.eks. Frankfurt eller München. Flere af de store flyselskaber flyver disse strækninger.

Behov for cykeltøj?

Expa Travel udvikler og designer cykeltøj i samarbejde med vores italienske producenter. websitet, hvor du kan se og bestille vores produkter, hedder Stelvio Sportswear – et norsk website med salg af cykeltøj og tilbehør fremstillet af blandt andet italiensk Rosti. Tøjet kan bruges både indendørs og udendørs – til brug på en spindeltimer eller på en cykeltur over selv de højeste bjerge.

Høj kvalitet er centralt for os, alle vores produkter håndsys i Italien og har derfor en leveringstid på 2-5 uger.

Se mere på www.stelviosportswear.com.

Praktisk information om bagage

All bagage transporteres i følgebilen. Du kan med fordel have en mindre rygsæk når du cykler. Her pakker du regn / vindjakke, solcreme, ekstra drikke, eventuelt en ekstra trøje til at cykle i mm. Vigtigt, at du forsøger at pakke så lidt som muligt, da der er begrænset bagageplads i følgebilen.

NB! Pak venligst ikke i hårde plastik kufferter, da dette tager unødigt stort plads og er vanskeligt at pakke i bilen.

Vi vil i et par dage cykle i højt bjerg terræn – og vejret kan ændre sig hurtigt. Det er derfor vigtigt, at du også medbringer cykeltøj til koldt vejr – du vil lejlighedsvis køre op til 2.200 (eller mere) m.o.h. Følgebilen er ikke altid i nærheden, hvis du skal skifte hurtigt. Derfor bør der i den lille rygsæk altid være en tør sweater, regnjakke og muligvis en hue, handsker, løse “cykelærmer og ben”.

Skulle du have behov for ny bag / rygsæk til turen så sælger vi nu flotte Haglöfs-produkter til super priser i vores netbutik Stelvio Sportswear.

Værelsesfordeling

For at turen skal være både rimelig og social, placerer vi deltagerne i værelserne sammen to og to. Hvem du vil dele et værelse med, skal du indtaste registreringsformularen.

Om antallet af deltagere ikke går op, må du evt. betale ekstra for dit eget værelse. Det samme gælder også hvis den du rejser med annullerer sin rejse.
Hvis du vil bo alene, er det naturligvis også fuldt ud muligt, hvis enkeltværelser er til rådighed. Enkeltværelse supplementet på denne rejse er angivet under overskriften. Pris længere op i teksten

Vilkår

Du kan tilmelde dig via denne formular. Registreringen er bindende, og den første rate (og eventuelle indbetalinger til de af jer, der har betalt dette) refunderes ikke. Læs mere om vores vilkår här.

Reseförsäkring

Rejseforsikring er obligatorisk på vores rejser. Læs mere her.

Karta

Tilmelding
Skriv til Jesper@exparejser.dk for tilmelding og information